Followers

Monday, October 03, 2011

Cara Turun Berat Badan Dengan Cepat

Kita semua sukakan kelajuan. Kita menggunakan ketuhar gelombang mikro, memandu kereta dengan laju, menggunakan High Speed ​​Internet dan menghantar pakej dengan Federal Express. Tidak terkecuali dalam hal penurunan berat badan juga. Kita mahu kehilangan berat badan hari ini semua esok kita menjadi lebih baik dan sihat.
Kelajuan bukanlah satu perkara yang baik. Walaupun sambungan Internet yang cepat akan meningkatkan produktiviti anda, kehilangan berat badan yang cepat tidak produktif. Saya ingin membandingkan kehilangan berat badan dengan cara memanggang seekor ayam belanda. Anda boleh memasak ayam belanda dengan cepat di dalam ketuhar gelombang mikro, tetapi ianya lebih sedap sekiranya di masak di dalam oven.
 
Lihat pada angka
Untuk kehilangan 2kg dalam seminggu, anda mesti membuat defisit kalori mingguan 14.000 kalori. Itulah 2,000 kalori sehari. Orang biasa, biasanya membakar 2,000 kalori sehari. Jadi, anda tidak perlu makan apa-apa dan kehilangan 2kg seminggu.Walau bagaimanapun, jika pengambilan kalori harian anda adalah kurang daripada 1,200 badan anda akan pergi ke mod kebuluran. Ini menyebabkan metabolisme anda perlahan dan anda akan membakar kurang kalori.
 
Makan kurang senaman lebih
Untuk mencapai defisit 2000 kalori dan kehilangan 2kg seminggu, anda boleh makan 1200 kalori sehari dan membakar 1200 kalori sehari dengan senaman. Anda akan makan empat kali 300 kalori makanan dan melakukan 3 jam kardio setiap hari. Anda akan kehilangan 2kg seminggu dan 8kg sebulan. Adakah anda bersedia untuk berbuat demikian?
 
Kegagalan
Tidak mustahil untuk menurunkan berat badan dengan cepat, tetapi tidak mungkin anda akan maintain untuk tempoh yang lama. 98% dari pengamal diet kembali semula kepada berat badan mereka selepas  5 tahun kehilangannya. Pertambahan berat badan ini berlaku kerana mereka kehilangan berat badan yang terlalu cepat. Mereka pergi kepada diet yang ketat. Mereka kehilangan berat badan. Mereka menghentikan diet. Mereka mendapatkan semula berat. Rentetan ini berlaku kerana mereka mempunyai pandangan yang salah tentang kehilangan berat badan.
 
Berat Badan Meningkat
Orang yang melihat penurunan berat badan sebagai pendakian ke atas gunung curam dan mereka menggunakan diet ketat dan senaman sebagai tali. Mereka kemudiannya cuba untuk mendaki gunung secepat mungkin. Mereka sampai ke atas dan memecahkan tali (diet). Kemudian mereka kembali ke tanah.

Kehilangan berat badan perlu dilihat sebagai pendakian yang tak terbatas. Taktik yang anda gunakan untuk kehilangan berat badan yang sama, anda akan perlu menggunakan untuk mengekalkan. Anda tidak boleh memotong tali. Pandangan pendakian yang tidak berkesudahan membuat pendakian agak perlahan lebih difahami daripada pendakian yang cepat. Anda boleh menghabiskan sisa hidup dengan bergantung kepada pelan diet dan senaman yang ketat yang cepat atau pemakanan yang perlahan yang mudah dan pelan aktiviti. Pilihan adalah milik anda.

Penurunan berat badan secara cepat adalah tidak kekal. Perubahan gaya hidup yang besar membawa kepada kehilangan berat badan sementara yang cepat. Perubahan gaya hidup kecil membawa kepada melambatkan penurunan berat badan tetap. Pilihan adalah milik anda.
 
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...